Armele cu aer comprimat sunt catalogate drept arme neletale, care pot fi utilizate atât pentru tir sportiv, cât și pentru agrement. Totuși, pentru a deține o asemenea armă va trebui, în primul rând, să urmezi un curs de instruire teoretică și practică. 

În ultimii ani deținerea ilegală și utilizarea iresponsabilă a armelor cu aer comprimat au cauzat numeroase incidente neplăcute. De aceea, vei avea nevoie și de un permis port-armă.

Cum poți deține arme cu aer comprimat?


Poți deține o armă cu aer comprimat doar dacă ai un permis, care poate fi obținut astfel:

  • Într-o primă fază este necesar să realizezi o cerere de eliberare a autorizației – Actul poate fi depus la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București sau la Inspectoratul Județean de Poliție. Cererea trebuie să conțină atât datele persoanei care solicită autorizația, cât și caracteristicile armelor și munițiilor care urmează a fi achiziționate.

  • Pe lângă cerere, va trebui să depui și un dosar – Documentele pe care va trebui să le integreze sunt: cerere tip, actul de identitate, 2 fotografii color 4x5 cm, dovada plății taxelor aferente procesului de autorizare, certificat medical, avizul psihologic și dovada absolvirii cursului de instruire.

  • Imediat ce ai primit acordul pentru utilizarea armelor cu aer comprimat poți trece la etapa de achiziționare – Autorizația este valabilă pentru 90 de zile. În cazul în care, din diverse motive, nu poți cumpăra armele în acea perioadă poți solicita prelungirea cu încă 90 de zile.

Ce trebuie să iei în calcul pentru a achiziționa arme cu arme comprimat?


Alegerea corectă a armelor cu aer comprimat poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai cunoștințe în domeniu. Însă, nu trebuie să îți faci griji.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei, din prima, decizia corectă:

  1. Stabilește clar scopul pentru care vei utiliza arma cu aer comprimat – Dacă e vorba doar de distracții de moment, cu siguranță nu vei avea nevoie de o variantă extrem de precisă. Însă, în cazul în care vei utiliza arma pentru competiții de tir sportiv, opțiunile care oferă un sistem de propulsie eficient sunt cele mai indicate.

  2. Mizează întotdeauna pe standarde înalte de siguranță și confort – E important să te simți în largul tău în timpul tragerii cu arma, indiferent de contextul în care se desfășoară. Achiziționează, așadar, opțiunile realizate din materiale care garantează caracteristici durabile excelente. Arma cu aer comprimat va rezista cu succes factorilor de coroziune și degradare și îți va permite să realizezi cu ușurință toate mișcările. 

  3. Alege un producător și un distribuitor de încredere – Înainte de a alege o armă cu aer comprimat, e esențial să analizezi cu atenție ofertele disponibile pe piață. Citește recenzii și consultă părerea unui specialist. De asemenea, orientează-te companii care și-au câștigat o reputație pozitivă de-a lungul timpului. De exemplu, specialiștii de la MLD Guns îți vor răspunde cu promptitudine și clar la toate nelămuririle. Astfel, vei avea garanția că nu vor interveni probleme tehnice sau incidente neplăcute.

 Top 3 cele mai bune arme cu aer comprimat

Arma cu aer comprimat Hatsan 125 Sniper (125 Sniper) - Arme aer comprimat - Hatsan (by www.mldguns.ro)

Dacă totuși nu ai găsit variantele potrivite nevoilor tale, iată top 3 arme cu aer comprimat pe care merită să le încerci:

3.     Armele cu aer comprimat de tip break barrel Hatsan – Sistemul de dare a focului are la bază un arc sau un piston sub presiune. În momentul în care arma se armează, arcul sau pistonul, după caz, se declanșează. Avantajul pe care îl prezintă o asemenea variantă este costul redus de achiziție. Modelele break barrel Hatsan sunt unele dintre cele mai accesibile arme cu aer comprimat de pe piață. Totuși, principalul dezavantaj este că, în momentul declanșării, se produc vibrații, care pot afecta calitatea preciziei.

2.     Armele cu aer comprimat PCP – Sunt dotate cu butelie reîncărcabilă de aer sub presiune. În momentul declanșării focului, se trage o cantitate mică de aer din butelie. Tocmai de aceea, nu sunt generate sunete sau vibrații deranjante. Variantele PCP din gama Hatsan sunt, așadar, variante mult mai precise decât cele de tip break barrel.  De asemenea, pot fi utilizate pentru a trage în ținte aflate la distanțe destul de mari. Un alt avantaj este posibilitatea de încărcare rapidă a armei (datorită existenței unei magazii pentru proiectile). Nu va mai fi nevoie să alimentezi cu proiectil la fiecare armare.

1.     Arme cu aer comprimat PCP Hatsan cu țeavă specială de tip Lothar Walther – Una dintre cele mai indicate variante, în cazul în care îți dorești să te bucuri de performanțe extraordinare. Țevile sunt concepute special pentru a oferi grade sporite de precizie și siguranță în timpul utilizării. Sunt folosite destul de des în competiții de tir sportiv. Pe aproape toate modelele PCP Hatsan poate fi integrată o asemenea configurare. Totuși, sunt investiții mai costisitoare, însă avantajele se vor resimți pe termen lung.

Concluzii 

Achiziționarea armelor cu aer comprimat devine, așadar, un proces complex, care necesită o atenție deosebită la detalii. Dispozitivele de tragere ar trebui să îndeplinească funcții clare și să asigure utilizatorului siguranță și confort. 

De asemenea, e important să investești în opțiuni de calitate, care să-ți asigure experiențe premium. Armele cu aer comprimat din gama Hatsan sunt cele mai recomandate, produse din această categorie, pe care le vei regăsi și în portofoliul MLD Guns. Optează întotdeauna pentru produse performante!