Meniu
Cosul tau

Intrebari frecvente

In functie de tipul de arma pentru care doriti sa va autorizati, documentele necesare pot varia. Veti putea gasi o lista completa a acestora aici

Permisul de port arma este valabil 5 ani. La sfarsitul fiecarei perioade de 5 ani, permisul trebuie vizat de catre Serviciul Arme. Procedura de vizare a permisului poate fi declansata cu cel mult 6 luni inainte de termenul de expirare. 

In termen de 45 de zile de la depunerea documentelor la serviciul arme, veti primi o autorizatie de cumparare pentru tipul de arma mentionat in cererea depusa. In baza autorizatiei de cumparare va veti putea procura arma dorita. Dupa procurarea armei, pentru a vi se elibera permisul de port arma, va trebui sa va prezentati din nou la serviciul arme cu urmatoarele:

1. Autorizatia de cumparare (completata de armurierul magazinului de unde ati procurat arma);
2. Copie a facturii de achizitie;
3. Arma procurata.

Autorizatia de cumparare este valabila timp de 90 de zile. In cazul in care nu ati procurat arma dorita in acest termen, puteti solicita, printr-o cerere la serviciul arme, prelungirea autorizatiei cu inca 90 de zile.

Dupa ce procurati orice arma in baza autorizatiei de cumparare, aveti la dispozitie maxim 3 zile lucratoare pentru a merge la serviciul arme in vederea inscrierii armei in permisul de port arma

Nu. Pentru fiecare arma pe care doriti sa o achizitionati, va trebui sa obtineti cate o autorizatie de cumparare. In cazul in care aveti deja permis de port arma, procedura de obtinere a unei noi autorizatii de cumparare este mult simplificata, fiind nevoie doar de depunerea la serviciul arme a unei cereri insotita de dovada platii taxei de autorizare.

Munitia se poate cumpara numai in baza permisului de port arma si numai in calibrul/calibrele mentionate in permisul de port arma.

Cantitatea maxima de munitie pe care o puteti detine la un moment dat, difera in functie de destinatia acesteia, astfel; - Munitie autoaparare: 25 cartuse; - Munitie vanatoare: 300 cartuse; - Munitie aparare si paza: 50 cartuse. Pentru mai multe detalii legate de acest aspect, va recomandam sa studiati legea 295/2004 republicata.

Nu. Munitia si armele pot fi procurate numai fizic de la magazinul nostru sau al unuia dintre partenerii nostri in baza permisului de port arma sau a autorizatiei de cumparare. Este necesar ca titularul documentelor de mai sus sa se prezinte personal pentru a le achizitiona.