Ai nevoie de o mai bună precizie în timpul activității de vânătoare? Atunci este necesar să ai la dispoziție echipamentul necesar pentru a te descurca exemplar și a fi în siguranță. Indiferent de activitățile pe care le desfășori, din echipamentul tău nu ar trebui să lipsească o camera cu termoviziune fiabilă și eficientă.

Achiziționarea unei camere cu termoviziune poate părea o misiune dificilă, însă dacă ești atent la câteva aspecte esențiale, cu siguranță vei face alegerea potrivită nevoilor tale.

Important de menționat este faptul că pentru vânătoare, astfel de dispozitive nu pot fi montate pe armă. Potrivit legislației în vigoare, o camera cu termoviziune poate fi utilizată pentru a observa ținta, însă fără a fi instalată pe arma de vanatoare.

Ce este și cum funcționează o camera cu termoviziune?

Camera cu termoviziune este un dispozitiv care detectează și măsoară radiația, corelând-o cu temperatura suprafeței surprinse. Radiația nu este nimic altceva decât mișcarea căldurii și stă la baza termografierii în infraroșu.

Pentru a putea utiliza un astfel de dispozitiv, este important să înțelegi cum funcționează acesta. Majoritatea camerelor cu termoviziune prezintă în structura lor elemente precum: 

● Lentile;

● Capac de protecție;

● Sistem afișare;

● Dispozitiv de stocare;

● Software de procesare și generare a rezultatelor.

Obiectivul principal al unui astfel de dispozitiv este acela de a identifica radiația infraroșie emisă de către o anumită țintă. Odată surprinsă radiația, aceasta este îndreptată către sistemul optic al dispozitivului care transformă semnalul recepționat într-o imagine electronică vizibilă pe ecranul acestuia. Practic, acest dispozitiv transformă acele raze infraroșii în imagini, ele neputând fi observate în mod normal cu ochiul liber.

Astfel, camera cu termoviziune este un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din echipamentul celor cărora le place activitatea de vânătoare sau de observarea animalelor în mediul lor natural pe timp de noapte.

Cum se alege o camera cu termoviziune?

Alegerea propriu-zisă a unei camere cu termoviziune implică o analiză detaliată a componentelor și particularităților acesteia. Așadar, în momentul în care îți dorești să faci o asemenea achiziție, este recomandat să iei în considerare câteva aspecte care fac diferența.

Mobilitatea

Dispozitivul ales trebuie să fie cât mai practic și ușor de folosit pentru a îți ușura misiunea.

În majoritatea cazurilor, camerele au 3 sau mai multe butoane care permit setarea și punerea în practică a funcțiilor de care dispune dispozitivul. Cele mai avantajoase sunt însă cele cu mai multe butoane, deoarece contribuie la o manipulare mult mai facilă a camerei pe teren.

Ecranul

Un alt aspect care necesită toată atenția este și ecranul dispozitivului. Unele dintre camere au un ecran mai mic, în timp ce altele au un ecran mai mare. De preferat, este alegerea unui ecran care să permită buna vizibilitate a imaginilor în care sunt surprinse țintele. De asemenea, să nu ignorăm nici calitatea imaginii. Un număr mai mare de pixeli oferă întotdeauna o imagine mai calitativă și detaliată, chiar și în condiții de mediu mai puțin favorabile.

Funcțiile

Printre elemente care merită luate în vedere se numără precizia și sensibilitatea termoviziunii. Cu cât termoviziunile sunt mai puternice, cu atât dispun de un număr mai mare de detectoare cu infraroșu și oferă informații detaliate care sunt reprezentate pe ecran.

Alimentarea

Durata de viață a bateriei joacă și ea un rol important în procesul de achiziție al unei camere cu termoviziune. Cum nimeni nu își dorește să se confrunte cu o situație neplăcută chiar în momentul urmăririi unei ținte, este important să iei în considerare cât de mult durează bateria. Majoritatea dispozitivelor au baterii încorporate, care se încarcă odată cu întreaga termoviziune. Durata termoviziunii este și ea esențială, fiind extrem de utilă în cazuri de cădere și impact, iar durata sa de viață depinde de restul componentelor și de caracteristicile specifice.

Un sfat recomandat este acela de a nu pleca la drum fără bateria încărcată complet. în acest fel vei evita situațiile imprevizibile și neplăcute care pot apărea în timpul unei urmări.

Stocarea

Cu cât camera cu termoviziune are o capacitate de stocare mai mare, cu atât este mai eficientă. Având suficient spațiu pentru stocarea fișierelor înregistrate, nu mai este necesar să le descarci și transferi foarte des. De asemenea, în acest mod vor fi evitate și pauzele forțate dintre măsurătorile pe care le efectuezi.

Concluzii

Camera cu termoviziune este un dispozitiv excelent în orice misiune nocturnă atâta timp cât este aleasă corespunzător și maniera de utilizare se află în conformitate cu prevederile legale. 

Indiferent de tipul de dispozitiv ales din această gamă, trebuie să ai în vedere ca aceasta să fie ușor de utilizat în orice moment și să dețină funcțiile necesare unei bune termografierii. Așadar, utilizează o cameră cu termoviziune care se aliniază perfect necesităților și dorințelor tale.

Specialiștii MLD Guns îți pun la dispoziție modele calitative și performante care să te ajute să surprinzi ținta fără probleme, în timpul activității de vânătoare sau în orice altă activitate pe care o întreprinzi și ai nevoie de o mai bună vizibilitate.