
Te-ai gândit vreodată dacă ești capabil să te aperi în cazul în care te atacă cineva fizic? Probabil că foarte puțini se gândesc la acest lucru. Află în rândurile următoare 8 tehnici de autoapărare pe care trebuie să le cunoști.
Autoapărarea este un aspect pe care trebuie să îl iei în considerare chiar dacă pare puțin deplasat. Violența a devenit ubicuă în viața de zi cu zi. Nu știi niciodată ce fel de oameni se află pe stradă sau în parc atunci când mergi să te plimbi.
Tehnici de autoapărare: Lovitură ușoară de împingere
Chiar dacă atacatorul nu te poate doborî sau nu este extrem de agresiv, ești totuși în pericol. Pentru a efectua o lovitură de împingere eficientă împotriva atacatorului, evită împingeri de tip arc sau alte modalități mai complicate. În schimb, ridică piciorul în sus, apoi întinde-l pentru a-l împinge pe atacator înapoi cu talpa piciorului.
O lovitură puternică și scurtă este cea mai eficientă mai ales dacă atacatorul este deja aproape. Necesită mai puțin spațiu. Atunci când ești în picioare și nu ești captiv în brațele atacatorului, folosește această tehnică. Reprezintă o cale valoroasă de autoapărare și creează distanță și evadare.
Sfat:
Încearcă, totuși, să păstrezi distanța față de atacator. Atunci când vezi că se apropie din ce în ce mai mult, nu mai sta pe gânduri. Pune în practică această lovitură facilă de împingere.
Tehnici de autoapărare: Lovitură în zona inghinală
Când ești în pericol, lovește-l inghinal pe cel care te atacă cu viteză și cu toată puterea pe care o deții. Folosește această procedură atunci când ești față în față cu atacatorul.
Încearcă să te așezi într-o poziție bună față de atacator, sprijinindu-te pe piciorul dominant (cel pe care îl vei folosi pentru a-l lovi). Asigură-te că piciorul e încordat și lovești drept în sus. Apleacă-te ușor pe spate pentru a-ți asigura echilibrul. Lovește direct între picioarele atacatorului, folosind pe cât mai mult posibil tibia.
Nu lovi cu piciorul sau cu genunchiul așa cum ai văzut în filme. Utilizarea tibiei este cea mai bună variantă. Va oferi impact maxim. În plus, tibia are o suprafață mai mare, așadar sunt șanse mici să ratezi.
Trebuie să rămâi extrem de calm și să îți calculezi pașii cu mare atenție. Țintește cât mai bine posibil pentru a avea un impact maxim.
Sfat:
În cazul în care atacatorul este foarte aproape de tine și nu ai cum să îți pregătești lovitura cu tibia, atunci poți folosi genunchiul. Asigură-te că lovitura este extrem de puternică și precisă.
Tehnici de autoapărare: Cum să oprești lovitură din partea atacatorului?
Această mișcare de autoapărare de bază te protejează de lovituri de palme și de lovituri de pumn. De asemenea, o poți folosi atunci când atacatorul vrea să te lovească cu alte obiecte în timp ce se apropie de fața ta.
Când atacatorul se apropie, ridică brațele imediat și întinde degetele. Este necesar să îndoi ușor coatele. Oprește atacatorul, blocându-i mâna cu care vrea să te lovească, cu antebrațul. Astfel, acesta nu te poate lovi peste față.
În același timp, folosește cealaltă mână pentru a-l lovi pe atacator. Încearcă să faci acest lucru, lovindu-l într-unul dintre punctele sensibile de pe față: nas, maxilar sau gât. Dacă el te lovește în braț, iar tu îl lovești în față, vei ieși câștiga.
Atunci când faci și cursuri de autoapărare, corpul tău reacționează extrem de diferit la violență.
Sfat:
Încearcă să te controlezi cât poți de bine. Încordează-ți atât antebrațul, cât și pumnul pentru a-ți asigura o protecție bună și pentru a-l lovi bine.
Tehnici de autoapărare: Cum să scapi de atacul de tip “îmbrățișare”?
Din păcate, acesta nu este genul acela de îmbrățișare pe care ți-o dorești. Dar, să vedem cum poți scăpa din acest tip de atac.
Cineva se apropie pe la spatele tău și te apucă de brațe și de părțile laterale ale corpului tău? Lasă-ți toată greutatea pe picioare și ghemuiește-te rapid. Acest lucru îți va muta imediat centrul de greutate al corpului. Astfel, vei fi mult mai greu de ridicat sau de controlat de către atacator.
Depărtează foarte mult picioarele, mișcă-ți șoldurile în lateral astfel încât să ai o cale directă spre inghinalul atacatorului. Folosește-ți palma deschisă, lovește tare și repede până când te vei elibera.
Sfat:
Îl poți lovi și în abdomen cu cotul. Încearcă să te întorci cu fața spre el în timp ce faci acest lucru. Dacă este la pământ, fugi. Dacă nu, continuă asaltul, lovindu-l în punctele sensibile ale corpului.
Tehnici de autoapărare: Cum să scapi când ești atacat la gât din spate?
Dacă simți că mâinile se înfășoară din spate în jurul gâtului, trebuie să acționezi rapid. Riscurile sunt imense atunci când ești atacat în acest mod. Spre exemplu, poți rămâne foarte repede fără aer. Din fericire, există o modalitate de a scăpa.
Ridică brațul concomitent cu piciorul pe care ți-ai lăsat greutatea. Atunci când piciorul este ușor poziționat în spatele tău, ridică același braț. Spre exemplu, dacă piciorul drept este poziționat în spate, ridică brațul drept. Ridică-l astfel încât bicepsul tău să fie aproape de urechea ta.
Pune piciorul în spatele celuilalt. Adică, piciorul stâng merge în spatele piciorului drept. Sau poate fi și invers. Întoarce-te, rotindu-te în direcția brațului ridicat (învârtindu-se peste umărul stâng) rapid și agresiv.
Lovește-l cu cotul și pune o presiune cât mai mare pe încheieturile acestuia. În acest moment, ar trebui să fii în afara oricărui pericol de sufocare.
Sfat:
Chiar dacă te-a strâns foarte tare și ai rămas fără aer, încearcă să-l lovești mai întâi în punctele sensibile ale corpului. După aceea, poți fugi.
Tehnici de autoapărare: Cum să scapi când ești pus la pământ?
Odată ce ești la pământ, prioritatea ta principală ar trebui să fie tehnicile care îți permit să-ți creezi spațiul necesar pentru a te ridica. În același timp, trebuie să te protejezi și de lovituri.
Ridică o mână aproape de cap pentru a te proteja de lovituri. Acest pas este întotdeauna important în scenariile de autoapărare. Simultan, pune același picior aproape de fund. Dacă ai ridicat mâna dreaptă, plasează-ți piciorul drept aproape de fund sau invers dacă ai folosit mâna stângă.
Pentru un echilibru suplimentar, pune a doua mână jos și încearcă să te ridici pe celălalt picior. Acum, îndepărtează-te de atacatorul tău.
Sfat:
Dacă se apropie de tine, utilizează piciorul liber ca să îl lovești în genunchi. Astfel, îl ții la depărtare, câștigând destul timp să poți scăpa și fugi.
Tehnici de autoapărare: Cum să scapi când ești sugrumat cu brațul?
Sugrumarea reprezintă cel mai rău sentiment. Mai ales dacă atacatorul tău este mult mai mare și mai puternic.
Când te afli într-un blocaj de acest tip, șoldurile sunt poziționate în spatele atacatorului. Astfel, șoldurile tale devin mai mici decât ale sale, afectând echilibrul său. Tehnica bate dimensiunea corpului atunci când este aplicată corect.
Prinde-l cu brațele în jurul taliei și pune piciorul în spatele său. Răsucește-l către piciorul întins și pune-l la pământ pentru a putea avea control.
Sfat:
După ce îl pui la pământ, pune-i antebrațul aproape de gât și ține-l cât mai mult astfel încât să rămână fără aer. Dacă faci acest lucru, atacatorului îi va lua ceva timp să-și revină. În tot acest timp, ai posibilitatea de a fugi de la locul atacului.
Tehnici de autoapărare: Cum să scapi când atacatorul pune mâna pe umărul tău?
Când mâna atacatorului este pe umărul tău, în special a unui atacator masiv, trebuie să te concentrezi pe punctele slabe ale mâinii.
Pentru a reuși să scapi din mâna atacatorului, există o procedură foarte bine pusă la punct. Încheietura mâinii trebuie încordată foarte bine și repede. Apoi, trebuie să închizi pumnul și să-l lovești foarte tare la jumătatea mâinii. Acest lucru provoacă o durere foarte mare, iar atacatorul se va îndepărta imediat.
Sfat:
Dacă reușești să-l lovești, dar acesta încearcă să riposteze, aplică una dintre tehnicile prezentate mai sus.
Sfaturi pentru o autoapărare eficientă
Ai încredere în instinctele tale.
Ai încredere mare în tine.
Folosește un limbaj verbal agresiv.
Păstrează o distanță sigură.
Folosește elemente surpriză.
Nu te complica. Aplică tehnici simple și eficiente.
Nu te panica dacă ești pus la pământ.
Lupta se termină atunci când amenințarea nu mai există. Prin urmare, trebuie să fii angajat 100% în luptă. Dacă lupți, iar apoi te oprești, renunți la avantajul inițial pe care l-ai obținut.
Odată ce adversarul tău știe că poți lupta, este mai dificil pentru el să devină învingător. Pentru a supraviețui, trebuie să continui până ești sigur că totul s-a terminat.
Concluzii
Nu fiecare atac va fi asemănător. Poate să fie chiar foarte diferit față de situațiile prezentate anterior. Îți recomandăm să fii pregătit și cu alte tehnici de autoapărare.
Cu aceste tehnici, vei fi întotdeauna pregătit dacă atacatorul se apropie din spate sau reușește să aplice alte proceduri. Nu mai sta pe gânduri și exersează-le!
1 Comentarii
Când simți că dușmanul vrea să te atace,îndepărtează-te discret și învață să ceri ajutor. Când ești ziua în oraș,chiar și doamna de la magazin sau de la la o farmacie îți poate oferi ajutor.
Evită să porți la tine bani cash și lucruri de valoare care nu-ți sunt strict necesare.
Obișnuiește-te să-ți vezi liniștit de treaba ta și nu avea încredere decât în tine și în Dumnezeu.
Lasă armele acasă la locul lor când simți că te pândește atacul pe timp de zi,fiindcă Dumnezeu îi urăște pe cei ce poartă arme și abuzează de ele pentru propria ,,securitate',și un om înarmat este adesea o pradă ușoară pentru atacatori.
Renunță la cât mai multe bunuri materiale pe care le ai acasă și păstrează-le într-un sediu al unei Bănci,fiindcă la Bancă sunt mai bine păzită.
Nu în ultimul rând, încrederea în tine și în Dumnezeu este totul,si părăsirea fricii.
Fiindcă, atunci când suntem atacați de cineva,frica nu ne servește pur și simplu la nimic!
Scrie un comentariu